Slik organiserer du sko-garderoben din enkelt og greit

Sko er viktig som et visuelt signal, på samme måte som klesplagg er det. Og det er viktig at du har en god sko-samling, også om du er mann. Men hvordan oppbevarer du best alle skoene?

Svaret er egentlig enkelt, og det er som følger: Du trenger en sko-garderobe. La oss ta dette skritt for skritt, for det er mulig at noen ikke er helt med på premissene! Dette er ikke kritikk, men bare en erkjennelse av at mange bedriftsledere og oppstartere ikke tenker på dette på den måten som er nødvendig. 
Mange er redde for å bruke penger på mote, klær og sko. 

Det blir feil. For husk på at du representerer din egen bedrift. Du er på mange måter bedriftens maskot, og da må du ta deg godt ut. Det viktigste er selvsagt å være ren, plettfri og ordentlig med sine klær og sko. Dette er imidlertid lettere sagt enn gjort (for mange). 

Tenk stort når du kjøper inn
Vi skal fokusere på sko akkurat her, men dette gjelder for klær også: Tenk stort. Er du ute for å shoppe inn sko, ikke fisle bort muligheten til virkelig transformasjon. Ett par sko? Nei. Kjøp minst seks par sko hver gang. Som en hovedregel. Grunnen er enkel ? for å kunne kle deg rent og pent er det viktig at du ikke bruker de samme skoene to dager i strekk. 

Derfor må du ha minst syv par sko, ikke sant? Men syv par er selvsagt ikke bra nok, for det kan tenkes at du har en arbeidsuke der det formelle er mer i fokus, og da kan en ikke troppe opp på kontoret i tennissko. Derfor må du ha minst syv par fin-sko, og syv par fritidssko. Regn med noen problemsko som du ikke kan bruke, av forskjellige grunner (ofte personlige ? kanskje du rett og slett ikke liker dem mer), og legg til fem par sko i hver kategori. Da er vi oppe i 24 par sko så langt. 

Men det stopper ikke der. 

Skobudsjettet må stemme
Men så har du jo de skoene du skal bruke i fritiden, da. Selvsagt vil det bli noe overlapping, men som en tommelfingerregel bør du ha dobbelt opp av dine arbeidssko. Så et veldig bra utgangspunkt er 48 par sko totalt sett. Halvparten mer formelle, halvparten mer rettet mot fritid og løs stil. 

Rett blikket mot Norges beste skobutikk, som du finner på www.skoringen.no.  Der finner du mye av det du trenger, og suppler fra spesialbutikker. Om lag halvparten kan du kjøpe på Skoringen, resten kan du variere fra andre, gjerne mindre butikker. 

Budsjettmessig snakker vi her om ca. 75 til 100.000 kroner. Det nytter ikke å bruke for lite penger, gå for det beste du finner ? uansett. 
Du må med en gang tenke på hvordan du skal oppbevare denne formuen, og du trenger en garderobe på omlag 25 kvadratmeter. 

Sko-garderobe i tre
Det beste er at du selv setter deg ned og tegner dette opp. Kjøp gjerne ferdige hyller, og finn hyller her, men kjøp gjerne et hyllesystem som er fleksibelt. Da vil du kunne bruke akkurat den plassen du finner hjemme hos deg selv. 

Trævarefabrikkens utsalg er en utrolig bra nettbutikk for denne typer hyller, og du finner en rekke produkter som passer. Det fine er nettopp fleksibiliteten. 
Der har du oppskriften for hvordan du kan komme i gang. Verre er det ikke, du trenger bare om lag 100.000 kroner. Ta gjerne en tur til London, Paris eller New York, selv om frakten vil fordyre ting noe.

Stilen vil imidlertid ta et kvantehopp.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits