Praktisk med dirker

Har du noen gang hatt problemer med å komme deg inn hjemme, fordi du har mistet nøklene? Det kan skje den beste. Døren har smelt igjen med smekklåsen på, eller du har glemt igjen nøklene hjemme da du gikk på jobb, og ingen er hjemme når du vil inn igjen.

Da er det irriterende ikke å ha en dirk for hånden, eller at du ikke lærte deg å bruke en dirk tidligere. Dirker i forskjellige kombinasjoner gjør det nemlig mulig å åpne de fleste vanlige norske låsene. Det krever selvfølgelig litt øvelse, og du må forstå deg på hvordan låser er bygget opp og hvordan dirker fungerer.

Om du har øvd litt på dirking, og har et bra dirkesett er derimot ikke noe i veien for at du blir din egen låsesmed. Med mange dirkesett er det også vanlig at det følger med mange forskjellige dirker, og gjerne en gjennomsiktig øvelseslås, slik at du kan bli kjent med hvordan låser funker.

Om du vil gå hele veien, kan det også være kult å ha en profesjonell dirkepistol. Den gjennomfører jobben raskere, og krever mindre ferdigheter fra en fersk dirker.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits