hits

Slik kobler du av som iverksetter

Det er fryktelig mange iverksettere og selvstendig næringsdrivende som har fokus på å ha så mange arbeidstimer som mulig. Det skal selvfølgelig ikke være noen hemmelighet, at hvis du skal lykkes som iverksetter, så blir du også nødt til å jobbe hardt ? men det som mange glemmer, er hvor viktig det er å ta seg fri.

Mange iverksettere er redde for ikke å få brukt timene i døgnet på den mest effektive måten ? men heller ikke iverksettere har godt av å jobbe 12 timer i døgnet i en lengre periode. Man vil raskt bli fullstendig utkjørt og utbrent. I verste fall kan du bli fullstendig satt på sidelinjen av stress.

Sørg for å ta fri
Hvis du driver en virksomhet, så er det ingen tvil om at du jobber mange timer for å få den til å bli så suksessfull som mulig. Derfor er det utrolig viktig å ta fri, slik at du ikke blir utbrent. For hvis du først blir utbrent, så er det lang vei tilbake til toppen.

Produktiviteten faller i bunn, og det hele virker fullstendig håpløst.
Selvfølgelig skal du jobbe hardt og målrettet, men det er altså ikke det samme som aldri å ta seg fri. Det skal man aldri være redd for. Det man skal være redd for, er utbrentheten nevnt ovenfor.

Hvordan skal man ta fri?
Det er ingen arbeidsdag for iverksettere som ser like ut. Og det er selvfølgelig ingen oppskrift på hvordan den skal se ut. Det hele er forskjellig fra person til person.

Det betyr også at måten man tar seg fri på, og hvordan man best slapper av, varierer fra person til person. Én ting har likevel de fleste til felles; de slapper best av på en skikkelig ferie.

Finn en restplass
Det kan være vanskelig å slappe helt av der hjemme, selv om man prøver etter beste evne. Telefonen ringer, og man kan vel alltids skrive en liten e-post, selv om det er sent. Derfor er det viktig med et nytt miljø, når man skal slappe av. De aller fleste slapper godt av mens solen skinner og tærne krøller seg i sanden.

Hvis du bare trenger å komme avsted øyeblikkelig, så finnes det massevis av restplasser tilgjengelig til den som er fleksibel når det kommer til både destinasjon og avreisetidspunkt. Man skal huske på at en liten ferie ikke er en luksus ? det er en nødvendighet. Hvis du føler deg inspirert, så kan du lese mere her.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar