hits

Skal barnet ha delt eller fast bosted etter et samlivsbrudd?

Reklame | Barnerettsadvokater.no

Om det er uenighet mellom foreldrene om barnet ska ha delt eller fast bosted etter et samlivsbrudd kan det være smart å ta kontakt med advokat.

Et samlivsbrudd kan skje for alle familier selv om foreldrene er gift eller er samboere. Men hva om det er uenighet mellom foreldrene om barnet ska ha delt eller fast bosted etter et samlivsbrudd?

Det er hovedsaklig to hovedløsninger på en uenighet om barnefordeling mellom foreldre: barnet kan ha fast bosted eller barnet kan ha delt bosted. Ofte kan foreldrene ikke bli enige med hverandre ved slike foreldretvister om barnefordeling. Ved slike tilfeller er det vanligvis best å ta kontakt med en advokat.

Husk også at du kan ha krav på fri rettshjelp, eller gratis advokat, i slike tilfeller. Ordningen om gratis advokat er behovsprøvd, kontakt en advokat for å finne ut om du er kvalifisert.

Om foreldrene blir enige om delt bosted kan man gjennomføre ordningen selv, men om det blir uenighet ender slike saker ofte i rettssystemet, og da trenger du en advokat.

Og om foreldrene er enige om fast bosted er denne barnefordelingen enkel å gjennomføre, men om det er uenighet er slike tvister mellom foreldrene ofte vanskelige å løse uten rettssak. I slike tilfeller vil du også trenge en advokat.

Både ordningen om delt bosted og fast bosted reguleres av Barneloven.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar